M-am hotarat sa pasesc in lumea webdesign. Dupa multe lecturi pe internet si dupa cum am fost sfatuita, am ales HTML, Dreamweaver si Adobe Photoshop pentru ca este mai usor. Pasii sunt multi, marunti si greu de parcurs si am decis ca fiecare lectie pe care o voi invata si fiecare tutorial pe care-l voi face o sa-l prezint aici din doua motive:
1. Repetitia este mama invataturii, repetand voi retine mai bine.
2. Poate acest blog facut in pasi marunti va mai ajuta pe cineva.
Voi incepe sa invat bazele HTML-ului in Notepad dupa care voi trece la Dreamweaver
Cine doreste sa invete pas cu pas cu mine este binevenita (binevenit)

Lectia 9 : Structura site-ului

Este foarte important sa stabilim o structura, un arbore al site-ului pe care vrem sa-l creem.
Trebuie sa lucram si sa salvam numai in cadrul aceluiasi director (folder) de aceea este indicat ca structura site-ului sa semene cu structura folderelor si subfolderelor unde vom salva.

La o mica cautare pe internet am gasit o structura care va poate face o idee de cum ar trebui sa va organizati.


Bineinteles fiecare isi va crea o structura proprie in functie de domeniul site-ului.
Vazand cata importanta se da acestei parti din crearea unui site am citit destule ore despre asta si in cele din urma am inteles. Aici este valabil proverbul ,,Cum iti asterni asa dormi".
Legaturile catre diferite pagini din site, legaturile intre pagini, trimiterea catre galerii de poze, navigarea in interiorul site-ului se face cu ajutorul link-urilor.
Modificarile ulterioare in structura site-ului va duce automat la multe alte modificari pentru a reface legaturile. Este ca un domino. Din cauza asta se pune accent pe stabilirea unei structuri cat mai aproape de forma finala. Bineinteles ca pe parcurs mai pot aparea idei noi, pagini noi care vor duce automat la modificarea intregii structuri dar asta duce la o munca suplimentara pe care ne-o asumam si nu este din cauza unei greseli sau ignorarea acestei parti din crearea site-ului nostru.

Sa luam exemplu din schita luata de pe internet:
Avem o pagina principala acolo numita Site. Tot ce lucram si ce salvam, inclusiv pozele, textele, butoanele etc le salvam in directorul Site. Sa spunem ca pagina respectiva o vom salva cu numele site.html
In pagina principala Site avem 3 butoane care duc catre paginile Documente Contabilitate si Scoala. Tot ce va cuprinde fiecare pagina se va afla in directorul (folderul) caruia ai corescpunde. In cazul nostru pagina documente.html va fi salvata in directorul Documente, pagina scoala.html  si tot ce cuprinde ea va fi salvata in directorul Scoala si tot asa. Fiecare din aceste pagini pot avea la randul lor trimiteri (link-uri  sau butoane pe intelesul tuturor) catre alte pagini. Pot avea si link-uri de intoarcere catre pagina principala etc. De exemplu pagina scoala.html are link-uri catre paginile matematica si limba romana, dar poate avea link si catre orice alta pagina cum ar fi bilanturi. Asa se formeaza o retea de link-uri.