M-am hotarat sa pasesc in lumea webdesign. Dupa multe lecturi pe internet si dupa cum am fost sfatuita, am ales HTML, Dreamweaver si Adobe Photoshop pentru ca este mai usor. Pasii sunt multi, marunti si greu de parcurs si am decis ca fiecare lectie pe care o voi invata si fiecare tutorial pe care-l voi face o sa-l prezint aici din doua motive:
1. Repetitia este mama invataturii, repetand voi retine mai bine.
2. Poate acest blog facut in pasi marunti va mai ajuta pe cineva.
Voi incepe sa invat bazele HTML-ului in Notepad dupa care voi trece la Dreamweaver
Cine doreste sa invete pas cu pas cu mine este binevenita (binevenit)

Lectia 18 : Butoane proprii

Pentru ca nu ma pricep la flash si butoanele text nu ma incanta am vrut sa-mi creez propriile butoane. Asa ca am luat poza pe care am folosit-o ca si background si am decupat o bucata din ea (am folosit Paint.NET)



In Adobe Photoshop am deschis putin culoarea la bucata decupata pentru a crea un contrast pe imaginea paginii.



Apoi am trecut din nou la Paint.NET si am inceput sa decupez bucati. Am avut grija ca toate bucatile sa aiba grosimea 50 pentru a fi la fel.



Mi-au iesit 11 bucati (destule pentru cate butoane vreau sa fac).
Apoi din nou la Adobe pentru a pune text pe decupaje.



Dpa ce am facut toate butoanele am trecut la Dreamweaver si am inceput sa introduc butoanele unul cate unul asa cum am invatat in tutorialul cu imagini link.



Dupa primele 2 butoane mi-am dat seama ca sunt prea mari, asa ca am trecut din nou la Paint.NET si le-am micsorat pana m-am declarat satisfacuta.

Trebuie sa ai un calculator destul de bun ca sa faca fata la Paint, Adobe si Dw deschise toate odata :)
Butonasele astea mi-au luat cateva ore bune, nu sunt nici pe departe cum as vrea (as vrea umbre sau sa fie in relief) dar merg inainte, ajung eu si acolo.



Am lasat liniile (<HR>) pentru a ma ghida mai bine in pagina, in final ele vor disparea.
Dupa ziua de azi ma declar multumita si consider ca mi-am insusit definitiv modul cum se folosesc imaginile pentru link-uri . <P><A HREF=about.html><IMG SRC="poze/buton3a.jpg"></A></P>
Este migalos. Cand voi face pagina ,,about" voi avea grija sa o salvez exact asa, altfel ar trebui sa-i modific numele si in codul acestui buton.



Ca sa inteleaga cineva de ce am vrut sa fac butoane pe o bucata decupata din poza, am scos doate tag-urile <P></P> de la link-uri si am adaugat cate un tag <BR> la fiecare link pentru a nu se alinia pe orizontala. Disparand locurile libere dintre butoane am obtinut o imagine intreaga :) Poate multi ar rade de mine, dar pentru mine este o realizare si ma bucur ca am idei (poate deja sunt invechite dar nu conteaza) Sunt abia la inceput si am timp sa invat toate smecheriile :)



Este clar ca urmatorul tutorial va fi despre felul cum pot schimba culorile la link-urile accesate sau nu (ma refer la chenarul din jurul butonului)