M-am hotarat sa pasesc in lumea webdesign. Dupa multe lecturi pe internet si dupa cum am fost sfatuita, am ales HTML, Dreamweaver si Adobe Photoshop pentru ca este mai usor. Pasii sunt multi, marunti si greu de parcurs si am decis ca fiecare lectie pe care o voi invata si fiecare tutorial pe care-l voi face o sa-l prezint aici din doua motive:
1. Repetitia este mama invataturii, repetand voi retine mai bine.
2. Poate acest blog facut in pasi marunti va mai ajuta pe cineva.
Voi incepe sa invat bazele HTML-ului in Notepad dupa care voi trece la Dreamweaver
Cine doreste sa invete pas cu pas cu mine este binevenita (binevenit)

Lectia 25 : Tumbnails (folosit pentru link)

Tumbnails sunt niste imagini in miniatura. Ele pot fi folosite intr-o galerie, accesarea lor ducand la deschiderea pozelor in marime normala sau pot fi folosite ca si link. Practic butoanele din pagina pe care o folosesc acum pentru a invata sunt tot niste tumbnails pentru ca ele sunt niste poze reduse la o dimensiune mai mica. Initial am lucrat pe poza normala in Adobe Photoshop pentru a putea pune textul pe ele, apoi le-am micsorat.
Acum voi face un print screen la pagina principala si-l voi transforma intr-un tumbnail pentru a-l folosi ca link in alta pagina.

L-am salvat tumbhome.jpg




Vreau cand se va apasa pe acest tumbnail sa se deschida pagina pe care o reprezinta. Deci practic va fi un link catre pagina principala.

<HTML>
<HEAD>
<TITLE>About</TITLE>
</HEAD>
<BODY BGCOLOR="black">
<BODY LINK=”#000000” VLINK=”#000000” ALINK=”#000000”>
<IMAGE SRC="pozeabout/about2.jpg" ALIGN="right" ALT="Nothing about me">
<FONT COLOR="WHITE"><H1><I>Nothing about me...</I></H1>
<P><A HREF=p1.html><IMG SRC="poze/Tumbhome.jpg"></A></BODY>
</HTML>


Am folosit tag-urile <A> si </A> insotite de HREF, am pus p1.html pentru a indica pagina care vreau sa se deschida si am pus calea spre tumbnail (poze/Tumbhome.jpg)
In acest fel o imagine in miniatura a paginii foloseste ca link spre ea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu